Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch dubbelhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met imitatievoegen tussen puilijst en arduinen plint. Rechthoekige omlijste vensters op arduinen lekdrempels. Rechthoekige deur met bekronend gebombeerd ijzeren balkon. Aflijnende kroon- en tandlijst op uitgewerkte consoles.

Naar verluidt tuin met behouden koetshuis (thans woning) met rondboognissen op bakstenen pilasters. Scheidingsmuur met maziergaten met keperboog, mogelijk uit de 17de eeuw. Aan het einde van de tuin brug over de Kaandel met 19de-eeuwse smeedijzeren leuning.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen