• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve, samen met de hoeve nummer 162 binnen één rechthoekige omwalling, mogelijk oorspronkelijk respectievelijk opper- en neerhof van een vroegere site met walgracht. Open hoeve op verhard erf; toegangsdreef en ijzeren hek tussen gewitte bakstenen pijlers ten westen.

Ten zuiden, woonhuis op terp, acht traveeën onder steil zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met links zijaandak met vlechtingen en schouderstukken, opklimmend tot de 17de eeuw, aangepast in de loop van de 20ste eeuw. Verankerde gewitte erfgevel op gecementeerde plint. Vernieuwde rechthoekige vensters onder houten latei, met luiken, opkamervenster in linker travee. Rondboogdeur in derde travee. Sporen van korfboogvenstertje in linker zijaandak. Aansluitend, later toegevoegde lagere stallen.

Interieur met bewaarde balklaag met versierde moerbalken. Ten noorden, imposante bakstenen schuur, op de linker zijgevel gedateerd 1882, onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), deels met houten bebording aan de erfzijde.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen