Pastorie Sint-Petrus en Paulusparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

In de loop van de tweede helft van de 19de eeuw pastorie, nadien onder meer herberg zogenaamd "In de oude pastorij". Achterin, links van de kerk gelegen huis met grote omhaagde voortuin, vier + één travee en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), minstens uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Gecementeerde beschilderde voorgevel met licht getoogde vensters met valse persiennes en diamantkopsluitsteen. Getoogde deuren.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen