Schoolgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schoolgebouw

Beschrijving

Voormalig schoolgebouw, later Culturele Kring en "Ontmoetingscentrum Pastoor Dutry" gebouwd door laatstgenoemde in 1908. Bakstenen gebouw van vier traveeën en één verhoogde bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Gemarkeerde linker deurtravee afgezet met bakstenen lisenen en bekronend pseudofronton. Smalle getoogde deur met bovenlicht en nis in bakstenen omlijsting met beeld van een engel. Getoogde vensters met roedeverdeling en getraliede keldervensters. Aflijnende baksteenfries.

• Wandeltocht Oude-Leie, Bachte-Maria-Leerne, 1979.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen