Gemeentehuis van Bachte-Maria-Leerne

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis (van 1926 tot 1967). Hoekhuis met Ooidonkdreef, in 1926 gebouwd als gemeentehuis (voorheen in café) op de plaats van een bestaand huis en voorzien van een arduinen gevelsteen "Gemeentehuis" boven de deur. Gerenoveerd witgeschilderd dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Imitatiebreukstenen plint. Korfboogvormige vensters en centrale rondboogdeur (nieuw houtwerk). Sierankers.

• DEVOS P., De gemeentehuizen van Oost-Vlaanderen 1 en 2, Inventaris van het kunstpatrimonium van Oost-Vlaanderen, 16 en 17, Gent, 1982, p. 213-215.
  • KERCKHAERT N., Kroniek van Bachte-Maria-Leerne (1823-1973), Bachte-Maria-Leerne, 1973, p. 193.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen