Personeelswoning van Kasteel ter Meere van Vosselare

Beschrijving

Voormalige personeelswoning van het ertegenover gelegen "Kasteel ter Meere" van Vosselare, eigendom van de familie de Kerchove d'Ousselghem, van circa 1860 en vermoedelijk naar ontwerp van architect Louis Minard die in dezelfde periode het kasteel verbouwde en de overige dienstgebouwen ontwierp. Bakstenen dubbelhuis van drie traveeƫn en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), links en rechts geflankeerd door stal-en diensttravee onder lager schilddak. Getoogde vensters en deur onder waterlijst. Getoogde poorten in zijtravee.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen