Ensemble van stadswoningen

Beschrijving

Ensemble van twee huizen in spiegelbeeld, gedateerd door middel van jaarstenen "Anno 1909". Geschilderde bakstenen voorgevel met twee bouwlagen onder gemeenschappelijk schilddak. Gemarkeerde zijrisalieten met hogeropgetrokken torentje, gekoppelde vensters en getoogde deur met zijlicht.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen