Herberg Sint-Hubert

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Sint-Hubert

Beschrijving

Voormalige herberg zogenaamd "Sint-Hubert" In het landboek van 1778 vermeld als "eene behuijsde erve wesende eene herberge genaemt 't oud Sint Huijbrecht". Hoekhuis Sint-Hubertstraat, de oude heerbaan Gent-Kortrijk, van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig aan de straat), vermoedelijk heropgebouwd circa 1800. Verankerde gewitte bakstenen straatgevel op donkerbruin geschilderde plint. Rechthoekige vensters met eveneens donkerbruin geschilderde luiken en rechthoekige deur in derde travee. Geprofileerde daklijst als gevelbeëindiging. Links, inspringend lager aanbouwsel van twee traveeën met gecementeerde gevels. Rechts, ijzeren hek met oprit naar het erachter gelegen erf.

• Rijksarchief Gent, Fonds Deinze, nummer 529.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen