Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen ingeplant loodrecht op de straat in met gras begroeid erf met appelaar voor het woonhuis met stal en afgesloten door middel van ijzeren hek tussen vernieuwde vierkante pijlers.

Ten noordwesten, boerenwoning van zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met rechts aanleunend stalgedeelte van negen traveeën onder doorlopende zadeldak, daterend uit de 18de eeuw. Witgeschilderde gevels op gepikte plint. Rechthoekige vensters met groen en bruin geschilderde luiken. Aflijnende daklijst boven woongedeelte. Sporen van gedichte deur tussen woonhuis en stal. Behouden rondboogvormig staldeurtje en sporen van gedichte deurtjes.

Ten oosten, bakstenen dwarsschuur van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), rechthoekige mendeur met gepikt houtwerk.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen