Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, gelegen op de hoek met de Engelhoekstraat, met aan beide straatzijden gracht. Schuin ingeplant woonhuis ten noorden van acht traveeën onder steil en mank zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) tussen zijaandaken met vlechtingen en topstuk, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw, onder meer met sporen van "versteende" vakwerkbouw. Gewitte bakstenen erfgevel met behouden houten balk per travee, op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters (nieuw houtwerk) met dorpels van tegels en luiken. Rechthoekige deur in grijs geschilderde omlijsting, sporen van korfboogdeurtje in zesde travee. Rechter travee, stalgedeelte.

Interieur met bewaarde balklaag met zware versierde moerbalken en haard met haardbalk voorzien van bordenrek.

In het zuidoosten, ruime bakstenen schuur en stallen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Gedeeltelijk oude kern. Centrale, in het dak verhoogde rechthoekige poort.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen