erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
38292
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38292
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Vermoedelijk het voormalige "Hof te Biesem". Hoeve met losstaande bestanddelen op begraasd erf, aan de straatkant afgesloten met haag en ijzeren hek aan betonnen pijlertjes, gelegen tegenover de Doorsnede.

Achterin het erf gelegen boerenhuis van drie en vier traveeën en één verspringende bouwlaag, links hoger gedeelte met vlechtingen, opklimmend tot de 18de euw, rechter travee toegevoegd in de loop van de 20ste eeuw. Gewitte bakstenen gevels met rechthoekige vensters met wit- en groengeschilderde luiken. Achtergevel van hoger gedeelte met overstekend dakschild op modillons en opkamervensters. Links aangebouwde bakstenen stallen met laadvenster.

Ten zuidoosten, bakstenen dwarsschuur met rechthoekige poort onder zadeldak (pannen), vermoedelijk uit de 19de eeuw.


Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38292 (Geraadpleegd op )