Gemeentehuis van Vinkt

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gemeentehuis van Vinkt

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis. Diephuis met één hoge bouwlaag onder steil zadeldak, oorspronkelijk tussen zijaandaken met vlechtingen, schouder- en topstukken, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, voorheen op achtergevel door middel van jaarankers gedateerd "Ano 17..". In 1957 verbouwde voorpuntgevel samen met links aanpalende café, vroeger zogenaamd "St.-Hubertus". Grotendeels behouden achtergevel met sporen van getoogde boogvelden en rechthoekige venstertjes. Zichtbare rechter zijgevel met gedicht en deels gedicht opkamervenster met sponning, zandstenen hoekblokken en duimen. Keldervensters in zij- en achtergevel.

• DEVOS P., De gemeentehuizen van Oost-Vlaanderen, Gent, 1982, p. 236-237.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen