• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis met vlasfabriek

Beschrijving

Alleenstaand rechthoekig gebouw met voortuintje van vijf traveeën en één bouwlaag onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat), daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Heden gesplitst in twee woningen, voorheen achteraan met vlasfabriekje. Gecementeerde straatgevel en gewitte bakstenen zij- en achtergevels, rechter zijgevel met aangebouwde poort en ijzeren hek naar achterliggende tuin en ingang van één der woningen. Rondboogdeur en vensters met persiennes (vernieuwd houtwerk).

Interieur. Bewaarde schouw met geschilderde schouwbalk met wandborden op de lijst en rustend op gemetste schoorstenen, bepleisterde plafonds.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

De persiennes zijn niet langer bewaard.