Villa met paardenstallen en rijbaan Annedge

Beschrijving

Villa met bijhorende paardenstallen en rijbaan, nu zogenaamd Annedge. Bakstenen hekpijlers met bolbekroning en muurtjes geven via een met kogelacacia's afgezoomde oprit toegang tot villa en manege. Rechts naast het hek, aan de straat, leegstaand kapelletje omgeven door beplanting. Bakstenen villa van twee bouwlagen onder schilddak (pannen), gebouwd in 1938 naar ontwerp van architect L. Dooms (plintsteentje op linker hekpijler). Gemarkeerd door ronde en rechthoekige uitbouw respectievelijk links en rechts van de centrale inkom.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen