Hoeve Schaapsdries

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Schaapsdries

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen met woonhuis ten noorden, grote dwarsschuur ten oosten en stallen ten westen op het gedeeltelijk beboomde erf. Overhoeks geplaatste hekpijlers en ijzeren hek in het zuiden, leidend naar de weilanden, aan de straatkant afgesloten met ijzeren hek tussen betonnen pijlers.

Woonhuis van zes en twee traveeën onder mank zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), links met zijaandak met vlechtingen, in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde witgekalkte erfgevel op gepikte plint. Rechthoekige vensters met wit- en groengeschilderde persiennes en rechthoekige deur. Korfboogdeurtje en hooggeplaatst rechthoekig venstertje in linker staltravee.

Ten westen, bakstenen stallen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), gevelsteentje gedateerd 1894 (?). Ten oosten, bakstenen dwarsschuur met centrale rechthoekige poort onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit de 19de eeuw. Luchtgaten in erf- en zijgevels.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen