Klooster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster met kleuter- en basisschool

Beschrijving

Klooster met kleuter- en basisschool, nu afdeling van het Sint-Vincentiusinstituut. Klooster van 1905. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Middenrisaliet en hoeken gemarkeerd door bakstenen lisenen, onder de kroonlijst verbonden door muizentand. Licht getoogde deur en vensters met rolluiken. Nis met Heilig Hartbeeldje boven de deur. Blinde zijgevels met klimmende getrapte fries.

Links van het klooster ingeplant schoolgebouw, met eerstgenoemde verbonden door een laag poortgebouwtje. Bakstenen gebouw van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Lisenen en spaarvelden afgelijnd door muizentand. Tweede travee, deurtravee onder driehoekig pseudofronton met nis en Sint-Amandusbeeldje. Getoogde vensters.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het schoolgebouw (nummer 12A) werd gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Enkel het klooster bleef bewaard.