Beschrijving

Mooi gelegen hoeve met losstaande bestanddelen, met woonhuis ten noordwesten, ruime schuur en stallen ten oosten ervan, gemetste overwelfde aardappelkelder onder notelaar ten zuiden op het begraasde erf en bakhuis ten westen van de naar de Zeverenbeek afhellende boomgaard.

Op een verhoogde berm gelegen woonhuis van vijf en twee traveeën en één bouwlaag onder mank zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) tussen zijaandaken met vlechtingen, minstens daterend uit de 18de eeuw. Verankerde gewitte erfgevel op gepikte plint. Rechthoekige vensters (deels vernieuwd houtwerk) met groen geschilderde luiken en korfboogdeurtjes van woonhuis en rechts aanleunend stalgedeelte. Windveer onder overstekend dakschild. Linker zijgevel gecementeerd.

Bakstenen schuur en stallen, onder meer wagenhuis, onder verhoogd en vernieuwd dak (pannen, nok loodrecht op de straat).

Bakhuis van het samengestelde type onder zadeldakjes, boven de oven ingestort.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen