Villa des Roses

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa des Roses

Beschrijving

Genaamd Villa des Roses, heden Rustoord Bel-Age. Grote villa in cottagestijl gebouwd in 1912 (voorheen gedateerd in cartouche van de voorgevel) en uitgebreid in 1929. Aanvankelijk met grote omringende, prachtig aangelegde tuin met prieeltje, vijver met brug en boomgaard achteraan.

Bakstenen villa met bepleisterde banden en imitatievakwerk op de bovenverdieping en erkers. Verspringende gevelvlakken en daken, oorspronkelijk met centrale belvedère. Rondboogvormige en rechthoekige vensters en korfboogvormig portaal met centrale ingang.

Vierkant tuinprieeltje van baksteen, onder geknikt leien dak. Voorportaaltje met driehoekig fronton met duivenhok.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen