Beschrijving

Imposant dorpshuis op de oude rooilijn, op de hoek Veerstraat. Dubbelhuis van vier traveeën en thans twee bouwlagen onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat) doch in kern vermoedelijk slecht met één bouwlaag uit de tweede helft van de 18de eeuw en aangepast eind 19de eeuw.

Beraapt parement op grijsgeschilderde plint, aflijnende bepleisterde imitatiehoekblokken. Rechthoekige vensters, op de begane grond in vlakke omlijsting met vlakke sluitsteen en persiennes, op de bovenverdieping in geriemde omlijsting met versierde sluitsteen. Centrale rechthoekige deur in grijsgeschilderde bakstenen omlijsting op neuten en ondergebogen waterlijstje, paneeldeur en bovenlicht. Links aanleunende drie gewitte traveeën van één bouwlaag onder zadeldak.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen