Hoekgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekgebouw

Beschrijving

Oorspronkelijk een hoekgebouw van twee bouwlagen en respectievelijk vier, drie en vier traveeën onder aaneengesloten zadelbedaking (Vlaamse en mechanische pannen), heden opgesplitst in drie panden waarvan nummer 32 zogenaamd Plaisance.

Ontpleisterde bakstenen laatclassicistische gevelwand uit de eerste helft van de 19de eeuw (nummers 28 en 30 met latere cementbekleding). Voorgevel van drie traveeën verticaal gemarkeerd door pilasters onder fries van trigliefen en driehoekig fronton met oculus; rondboogvensters in vlakke omlijsting met natuurstenen imposten en sluitsteen; beschilderde lekdrempels op consooltjes. Zijgevels van vier traveeën met rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels. Begane grond bij nummers 28 en 30 onder neoclassicistische puilijst, bij nummer 32 verscholen achter uitgebouwd overdekt terras.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde

De drie rechtertraveeën (heden nummer 28-30) zijn gesloopt.