Heilige Maria en Heilige Jozefkapel

Beschrijving

Heilige Maria en Heilige Jozefkapel. Neogotische bakstenen kapel van één travee met driezijdige sluiting, onder zadeldak (leien, nok loodrecht op de straat), volgens opschrift op altaar: "ter gedachtenis van Fransiscus Vermeersch, Maria Christina Boudoncq, Petrus Barbe Theresia Vermeersch, stichters dezer kapel ten jare 1892".

Voorpuntgevel op arduinen sokkel, afgezet met arduinen dekplaten en dito pinakels op de hoekstukken. Spitsboogdeur onder waterlijst tussen bakstenen pilasters met spitsboognis. Zijgevels met gekoppelde spitsboogvensters onder waterlijst en aflijnende spitsboogfries onder de gootlijst. Interieur met houten gewelf en geelgeschilderde muren met sjablonenmotieven. Altaar met beeldengroep van Maria, Jozef en Kindje Jezus geflankeerd door heiligenbeelden op sokkel, onder baldakijn.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen