Pastorie van de Sint-Petrusparochie

Beschrijving

Pastorie, gebouwd naast de nieuwe kerk in 1879 eveneens naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny. Dubbelhuis achter voortuin met nieuw bakstenen muurtje, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).

Gerestaureerde bakstenen voorgevel met getoogde deur en vensters (nieuw houtwerk); dakvenster boven de deurtravee is verdwenen. Linkse en rechtse zijtravee onder lessenaarsdak. Beraapte achtergevel op bepleisterde plint, begrensd door imitatiehoekblokken. Getoogde vensters in geprofileerde omlijsting en voorzien van rolluiken.

• Archief Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen, dossier 1077.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen