Villa Rozenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Rozenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Rozenhof"

Beschrijving

Imposante villa in ruime aangelegde tuin gebouwd in 1927 naar ontwerp van architect J. Van Lerberghe (mondelinge bron) voor de familie Van de Weghe, pelsenfabrikant met bedrijf in deze straat (nummer 47) sinds 1870.

Bakstenen villa met twee bouwlagen onder mansardedak (leien) gemarkeerd door bepleisterde banden en vensteromlijstingen, balusterleuningen en sierpanelen met art-deco-getinte siermotieven.

Monumentaal toegangshek met bakstenen pijlers, afdekkend leien schilddak en art deco smeedijzeren hek. Rechts achteraan in tuin, alleenstaande garage onder overstekend mansardedak onder meer met gebogen fronton met huisnaam.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen