Kasteeltje van de familie de Borchgrave van brouwerij Het Damberd

Gemeente Zulte
Straat Grote Steenweg
Locatie Grote Steenweg 98, Zulte (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole Zulte (adrescontroles: 12-12-2007 - 12-12-2007).
  • Inventarisatie Zulte (geografische inventarisatie: 01-01-1991 - 31-12-1991).

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Kasteeltje van de familie de Borchgrave van brouwerij Het Damberd

Beschrijving

Voormalig kasteeltje van de familie de Borchgrave van brouwerij Het Damberd. Uitgestrekt park rechts ervan achter ijzeren hekken tussen arduinen pijlers. Neo-Vlaamserenaissance getint gebouw van bak- en natuursteen, in zijn huidige vorm daterend van circa 1900, twee bouwlagen en drie traveeën onder leien schilddak met uitgewerkte dakkapellen, rechts met torenachtige afdekking. Gemarkeerde middenportiek met zuilen en bekronend balusterbalkon. Omlijste twee- en drielichten. Uitspringende inkom links en erker rechts.

Auteurs: Bogaert, Chris & Lanclus, Kathleen