Brouwerswoning

Gemeente Zulte
Locatie Grote Steenweg 100, Zulte (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole Zulte (adrescontroles: 12-12-2007 - 12-12-2007).
  • Inventarisatie Zulte (geografische inventarisatie: 01-01-1991 - 31-12-1991).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Brouwerswoning

Beschrijving

Voormalige brouwerswoning van brouwerij Het Damberd. Dorpshuis met voortuin afgesloten door ijzeren hekken tussen betonnen pijlertjes. Bepleisterd en beschilderd dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), van circa 1800. Gemarkeerd geblokt deurrisaliet met rondboogdeur in geprofileerde omlijsting, met sluitsteen en empiregetinte waaier. Rechthoekige vensters onder waterlijst op de gelijkvloerse verdieping. Beraapte achtergevel uitziend op de brouwerijgebouwen.

Auteurs: Bogaert, Chris & Lanclus, Kathleen