Notariswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Notariswoning

Beschrijving

Voormalige notariswoning, gebouwd circa 1885. Alleenstaand dubbelhuis met voortuin met twee grote beuken en ijzeren hek tussen gietijzeren zuiltjes. Beraapte voorgevel van drie + één travee en twee bouwlagen onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat). Gemarkeerd bepleisterd middenrisaliet en hoekblokken en omlijste getoogde vensters met sluitsteen; nieuw houtwerk. Recent aanbouwsel rechts.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen