Herberg Brouwershuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Brouwershuis

Beschrijving

Voormalige herberg, heden twee woningen van samen zes traveeën onder overstekend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), opklimmend tot de 18de eeuw.

Verankerde gewitte gevels op grijs geschilderde plint, rechthoekige vensters met groene luiken; hoger geplaatste opkamervensters in rechter travee boven kelder. Centraal korfboogdeurtje in kwarthol profiel. Sporen van vlechtingen in linker zijgevel. Links aanleunend stalletje onder lessenaarsdak, nu inkom van nummer 12.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen