Vlasroterij en zwingelarij Pivacet

Beschrijving

Vlasroterij en zwingelarij Picavet, hier opgericht in 1938 en één van de laatste die nog bedrijvig is in de streek. Oorspronkelijk Leieroten, thans warmwaterroten in betonnen rootbakken. Zwingelarij met dieselaandrijving; grote vlasschuur en omringende weiden waar nog vlaskapelletjes opgesteld worden.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen