Hoeve met losse bestanddelen

Gemeente De Pinte
Locatie Hemelrijkstraat 1, De Pinte (Oost-Vlaanderen)
Status Verbouwd of Gesloopt

• Adrescontrole De Pinte (adrescontroles: 01-07-2008 - 01-07-2008).
  • Inventarisatie De Pinte (geografische inventarisatie: 01-01-1991 - 31-12-1991).

Juridische gevolgen

is deel van de bescherming als cultuurhistorisch landschap Kasteel Scheldevelde met park en de Zeven Dreven

Beschrijving

Omhaagde hoeve met losse bestanddelen op begraasd erf met ijzeren hek tussen overhoekse, gemetste pijlers met piramidebekroning.

Ten noorden, woonhuis van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) tussen zijaandaken met vlechtingen, naar verluidt 1776 gedateerde zolderbalk. Verankerde gewitte gevels op grijze en gepikte plint en aflijnende getrapte daklijst. Vierkante vensters onder meer met kleine roedeverdeling en luiken, getoogde deur. Rechts aanleunend stalletje onder lessenaarsdak. Armpomp ervoor.

Stalletje ten oosten en 19de-eeuwse schuur van donkere baksteen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) ten zuiden.

Auteurs: Bogaert, Chris & Lanclus, Kathleen