Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Omhaagde hoeve met losse bestanddelen op begraasd erf met ijzeren hek tussen overhoekse, gemetste pijlers met piramidebekroning.

Ten noorden, woonhuis van vijf traveeƫn onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) tussen zijaandaken met vlechtingen, naar verluidt 1776 gedateerde zolderbalk. Verankerde gewitte gevels op grijze en gepikte plint en aflijnende getrapte daklijst. Vierkante vensters onder meer met kleine roedeverdeling en luiken, getoogde deur. Rechts aanleunend stalletje onder lessenaarsdak. Armpomp ervoor.

Stalletje ten oosten en 19de-eeuwse schuur van donkere baksteen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) ten zuiden.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen