Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, met woonhuis ten noorden en stallen ten westen op omhaagd erf met ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes.

Woonhuis van zeven traveeën (oorspronkelijk zes, met bewaard rechts aandak op zolder) onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met linker zijaandak met vlechtingen, uit de 18de eeuw. Gewitte gevels op gepikte plint en aflijnende getrapte daklijst. Rechthoekige vensters met luiken en vernieuwd houtwerk, rechthoekige deur. Links en achteraan bijgebouwde varkensstallen onder pannendak.

Interieur met balklaag, grote haard en opkamer boven de kelder in de noordoostelijke hoek.

Ten westen, gewitte grote dwarsschuur en stallen onder mank zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Erfgevel met centrale brede korfboogpoort en rechthoekige staldeuren.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

De woning werd zwaar gerenoveerd en uitgebreid.