Hoeve en café In het Lindeke - Estaminet

Beschrijving

Hoevetje op verhard erf met rechts voor het woonhuis, in 1910 gebouwd cafeetje zogenaamd "In het Lindeke - Estaminet" vlakbij de vroegere halte Hemelrijk op het omgelegde tracé van de spoorlijn Kortrijk-Gent van De Pinte naar Gent Sint-Pieters, van 1902.

Hoevetje uit de 18de eeuw met woonhuis en schuur (nok loodrecht op de straat), onder meer met zijaandak met vlechtingen.

Café van donkere baksteen met speklagen, drie traveeën onder zadeldak (pannen nok parallel aan de straat), vensters onder I-latei en decoratieve ontlastingsbogen; centrale deur verbouwd tot venster (nieuw houtwerk); sierankers en spiegels met vermeld opschrift.

• VAN TWEMBEKE J., Sporen door Scheldeveld, Heemkring Scheldeveld, Jaarboek XIV, 1985, p. 145 - 174.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen