Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Deels omhaagde hoeve met woonhuis en stallen op met gras begroeid erf met ijzeren hek tussen vierkante pijlers met siervaasbekroning. Boerenwoning van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) op een baksteen gedateerd 1860; oud 18de-eeuws woonhuis oorspronkelijk behouden achter het nieuwe, gesloopt in 1990. Bakstenen parement op imitatienatuurstenen plint, verticaal gemarkeerd door lisenen en getrapte fries onder de daklijst. Getoogde deur en vensters.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het ijzeren hek tussen vierkante pijlers met siervaasbekroning is niet meer aanwezig. De stallen zijn sterk aangepast.