Villa De Blijpoel

Gemeente De Pinte
Locatie Blijpoel 19, De Pinte (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole De Pinte (adrescontroles: 01-07-2008 - 01-07-2008).
  • Inventarisatie De Pinte (geografische inventarisatie: 01-01-1991 - 31-12-1991).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa De Blijpoel

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeven en Villa De Blijpoel met omgeving

Beschrijving

Aan de oude Scheldebocht gelegen villa in regionalistische stijl door middel van jaarankers gedateerd 1926. Vermoedelijk het vroegere "veerhuis" van het zogenaamde "Zwarte Cobbensveer", ingericht als zomerverblijf begin 20ste eeuw en uitgebrand in 1918. Gereconstrueerd en uitgebreid in 1926 tot landelijke villa in L-vorm met gewitte gevels op gepikte plint, aandaken met vlechtingen, tuitvormige dakvensters aan de tuinzijde en centrale zwarte bakstenen deuromlijsting naar 18de-eeuws model.

Auteurs: Bogaert, Chris & Lanclus, Kathleen