Gemeentelijke jongensschool

Beschrijving

Schoolgebouw in decoratieve baksteenarchitectuur, van 1862 naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny (zie twee plintstenen); zeven traveeën en één en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nokken parallel aan en loodrecht op de straat). Straatgevel geritmeerd door rondboognissen met dito vensters en markante centrale travee tussen bakstenen pilasters met klimmende boogfries in bekronende puntgevel; nieuwe ramen op de begane grond. Zichtbare zijpuntgevels met aflijnende baksteenfriezen en flankerende ijzeren hekken.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen