Hoeve Klein Biezenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Klein Biezenhof

Beschrijving

Oorspronkelijk rechthoekige omgrachte hoeve met losstaande bestanddelen, eveneens in de omgeving van de Biezenbeek gelegen zoals het Groot Biezenhof, waarvan het mogelijk afhing. Woonhuis ten oosten en schuur met stallen ten westen van het deels met gras begroeide en beboomde erf. Omgrachting gedempt en gronden achteraan ingenomen door een nieuwe vijver ontstaan bij de aanleg van de autosnelweg.

Boerenhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) tussen zijaandaken met vlechtingen, daterend van 1791. Witgeschilderde erfgevel met vernieuwde rechthoekige vensters met nieuwe luiken. Aangepast interieur. Ten westen, ruime bakstenen schuur met stallen onder zadeldak (golfplaten, nok parallel aan de straat), op een gevelsteentje gedateerd 1893.

• DE PAEPE W., Hoevenroute, Nazareth, 1989, p. 25-26.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen