erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID: 386   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/386

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Vermoedelijk voorheen semigesloten hoeve, ingeplant aan de straat, daterend uit de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen gegroepeerd op de drie zijden van een rechthoekig gekasseid erf. Eenlaags woonhuis, dubbelhuistype aan noordwestzijde, van zes traveeën onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Verankerde erfgevel met rechthoekige beluikte vensters met afgeronde hoeken en strekse ontlastingsboog; gelijkaardige deur in een vlakke arduinen omlijsting op neuten. Aangepaste aanhorigheden met dwarsschuur aan de zuidwestzijde.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/386 (Geraadpleegd op 28-11-2020)