erfgoedobject

Hoevetje

bouwkundig element
ID
38621
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38621
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

In de knik van de straat gelegen hoevetje uit de eerste helft van de 19de eeuw met achterin gelegen woonhuis met aanleunende stallen en losstaand bakhuis, van de straat afgesloten door een beukenhaag.

Woonhuis van drie traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met verankerde gewitte gevel op gecementeerde plint. Licht getoogde deur en vensters met luiken. Aalpomp en mestvaalt voor het aanleunende bedrijfsgedeelte. Witgekalkt bakhuis met voorhal en oven onder -afzonderlijke zadeldakjes.


Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoevetje [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38621 (Geraadpleegd op )