Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen met woonhuis ten noorden stallen ten westen en bakhuis ten zuiden van het deels met gras begroeide en beboomde erf.

Boerenwoning (naar verluidt vroeger ook winkeltje) van zes traveeën aan weerszij geflankeerd door stallen, onder verspringende zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), in zijn huidige vorm daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw en in plaats van een ouder hoevetje (?). Verankerde gewitte gevel op gecementeerde plint met aflijnende getrapte daklijst. Nagenoeg rechthoekige vensters met luiken en gelijkaardige deur. Rechts aansluitende schuur met sporen van vlechtingen in rechter zijpuntgevel, wijzend op een oudere kern. Grote rechthoekige poort met ingewerkt deurtje.

Ten westen, bakstenen stallen (pannen, nok parallel aan de straat) en ten zuiden, bakhuis (nok parallel aan de straat) met aanleunende stal onder mank dakschild.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen