Beschrijving

In de knik van de straat ingeplante hoeve met losstaande bestanddelen met oud, thans verwaarloosd woonhuis ten westen bij het ingangshek met ervoor gebouwd eind 19de-eeuws woonhuis. Ten noorden, in de moestuin, bakhuis en ten oosten oude schuur en stallen.

Bakstenen woonhuis van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) van circa 1875, gebouwd op de plaats van een oudere hoeve. Licht getoogde deur en vensters met luiken. Ten zuiden en ten oosten, in L-vorm aan elkaar gebouwde 19de-eeuwse schuur en stallen met gewitte gevels op grijze plint, rechthoekige poort onder overstekend dakschild en rechthoekige venstertjes. Ten noorden, gewit bakhuis met voorhal tussen aandaken met vlechtingen en lagere oven onder verspringende zadeldaken (pannen, nok loodrecht op de straat) vermoedelijk uit de 18de eeuw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen