Twee stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Twee woningen, eertijds één huis (?) met traditionele kern; achtergevel aan de Dijle. Respectievelijk drie en twee traveeën op de bovenverdiepingen en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien, mechanische en Vlaamse pannen).

Bepleisterde en gecementeerde voorgevels met aangepaste rechthoekige vensters (19de-eeuws). Muurankers, sponning der vensters (nummer 4), deels zichtbare zandstenen sokkel (nummer 6), evenals de achtergevels wijzen op de ouwe kern.

Bakstenen achtergevels met steigergaten, sporen van zandstenen speklagen en ontlastingsbogen; gewijzigde rechthoekige vensters veelal onder houten latei.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde