erfgoedobject

Villa Avondrust

bouwkundig element
ID
38729
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38729

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eén van de vroege buitenverblijven in Sint-Martens-Latem, gebouwd door een Gents industrieel circa 1917, met uitbreidingen circa 1926 en 1931. Gelegen in een mooi aangelegde tuin naar Frans model met bloemenparterres, haagjes en waterpartijen, op de hoek met de Bosstraat; opvallend toegangshek in imitatieboomstammen met natuurstenen hekpijlers en bekronend schilddakje met bolornament en een kat erop. Achterin, op een hoogte gelegen villa in Engelse cottagestijl, met twee bouwlagen onder verspringende afgewolfde pannendaken. Beschilderde bakstenen gevels met imitatievakwerk onder de gootlijst en in de geveltop. Ruime rechthoekige vensters en trapezoïdale erkers met kleine roedeverdeling.


Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 1991


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa Avondrust [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38729 (Geraadpleegd op 01-03-2021)