Hoeve Voldershof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Voldershof

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Voldershof

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve toegankelijk via een populierendreef en ijzeren hek tussen overhoeks geplaatste bakstenen hekpijlers.

Woonhuis met rechts aangebouwde stallen van zeven en vier traveeën onder licht verspringend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde gewitte bakstenen erfgevel op gecementeerde plint. Licht getoogde vensters in vernieuwde bakstenen omlijsting en wit-groengeschilderde luiken. Korfboogdeurtje in vijfde travee. Linker zijpuntgevel met sporen van vlechtingen en korfboogvenstertje.

Ten zuiden, ruime verankerde bakstenen dwarsschuur met rechthoekige poort en rechts opengewerkt gedeelte met brede korfbogen op vierkante pijlers aan drie zijden, onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), vermoedelijk vernieuwd in de loop van de 19de eeuw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

De dwarsschuur met rechthoekige poort werd inmiddels verbouwd tot woning (Voldershof 7).