Hoeve Le vieux pignon

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Le vieux pignon

Beschrijving

Voormalig hoevetje "Le vieux pignon" op de straat, tot landhuis uitgebreid met schermgevel aan de straatzijde, oorspronkelijk gelegen in het kasteeldomein van Deurle met tegenhanger in de ertegenover gelegen huidige Zuylenveld daterend van de aanleg van het kasteel circa 1765. Oud huisje van vier traveeën en zadeldak (toegevoegd dakvenster en dakkapel) met gewitte bakstenen gevels op gepikte plint. Behouden blinde schermgevel met centrale korfboognis met imposten geflankeerd door pilasters die verbonden zijn door een hoofdgestel. Bekronende onderbroken puntgevel met hoge vierkante schouw. Links aangebouwd nieuw landhuis.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen