Villa ontworpen door Oscar Vande Voorde

Beschrijving

Villaatje in art-nouveaustijl gebouwd door architect Oscar Vande Voorde als modelwoning op de Brusselse Wereldtentoonstelling van 1910 en nadien hier heropgebouwd als buitenverblijf. Op een bordes van tien treden gelegen rechthoekig gebouw met één bouwlaag onder overstekend schilddak (leien). Centrale rondboogdeur in portaal, met decoratieve bloemenomlijsting onder gebogen daklijst en bekronend parabolisch dakvenster. Links en rechts trapeziumvormige erkerramen met glas in lood in de bovenlichten.

Art-nouveauinterieur en meubilair, eveneens naar ontwerp van Oscar Vande Voorde en evenals het exterieur uitgevoerd in een stijl beïnvloed door de Schotse Glasgow-school en de Wiener Sezession.

Tuinaanleg met terrassen en links en rechts van het huis paviljoentjes, respectievelijk in hout onder leien koepeldakje en in natuursteen in de vorm van een rotonde met Ionische zuilen, houten tuinafsluiting met geometrisch patroon.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen