Villa Rozenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Rozenhof

Beschrijving

Achterin gelegen villa in zakelijke stijl van 1934 naar ontwerp van D. Van den Heede (plintopschrift). Later achteraan uitgebreid voor kinderhome (thans bejaarden). Beschilderd bakstenen gebouw op vierkante plattegrond, twee bouwlagen en tentdak (pannen). Opmerkelijke begane grond met erker en balkon en ingangsportaal met twee landschapschilderijtjes met Leiegezichten.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen