erfgoedobject

Hoeve Hof te Belle

bouwkundig element
ID
38823
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38823
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Hof te Belle
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Voorheen afhankelijk van de abdij van Affligem; hoeve met een L-vormig gebouw uit einde 18de eeuw en een geplaveide binnenplaats, aan de straatkant afgebakend door een betonnen afsluiting en op de vierde zijde door een recente hangar, die de afgebroken schuur vervangt.

Boerenhuis met één verdieping en zadeldak (pannen) op geprofileerde houten modillons, gedateerd 1785 door de ankers van de gecementeerde voorgevel. Twee rechthoekige vensters met lekdrempels van arduin en twee licht steekboogvormige in gecementeerde omlijstingen. Haaks dienstgebouw van gecementeerde baksteen met zadeldak (pannen); zijpuntgevel met vlechtingen en topstuk.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :

Aanvullende informatie

De boerenwoning werd gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Auteurs : Jacobs, Els
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve Hof te Belle [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38823 (Geraadpleegd op )