erfgoedobject

Pastorie Sint-Johannesparochie

bouwkundig element
ID
38856
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38856
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën met twee verdiepingen en schilddak (leien), gedateerd 1851 boven de deur doch met mogelijk een oudere kern. Beraapte voorgevelbepleistering met zandstenen plint. Rechthoekige vensters met lekdrempels van arduin. Spiegelboogdeur van arduin ingeschreven in een rechthoekige omlijsting met breed holrond beloop en bewerkte sleutel (mogelijk hergebruikt materiaal uit het derde kwart van de 18de eeuw); vernieuwde druiplijst en deurwaaier van gekleurd glas.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Pastorie Sint-Johannesparochie [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38856 (Geraadpleegd op 23-06-2021)