Bakstenen dorpswoning gedateerd door jaarankers "1884" en "IBBS". Op de rechtse zijgevel een reclameschildering.
De woning werd opgetrokken aan de straatzijde van een smal en heel lang perceel, achteraan doorlopend tot aan Oude Borg. Geregistreerd in het kadaster in 1884 als nieuwbouw voor Judocus Belsack-Tielemans, vergrotingen in 1885, 1887 en 1905. De eerste twee letters van de muurankers verwijzen alvast naar Judocus Belsack.
Het vrijstaande bakstenen woonhuis bestaat uit drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak (nok evenwijdig met de straat). De lijstgevel wordt horizontaal geritmeerd door de gecementeerde plint, de hardstenen doorlopende onderdorpels van de bovenvensters en de houten kroonlijst. De gevel heeft een rechthoekige deuromlijsting van hardsteen en beluikte rechthoekige vensters met lateien en lekdrempels op de gelijkvloerse verdieping en steekboogvormige vensters met doorlopende lekdrempel op de verdieping. Aansluitende kleine dwarsschuur van drie ongelijke traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint. In het midden een poort met houten latei. Rechts daarvan een segmentboogvormig venster geflankeerd door twee kleine zijlichten, links van de poort een lage segmentbogige deuropening.
Op de rechtse zijpuntgevel een gestileerde reclameschildering, vermoedelijk uit het interbellum, voor de bekende kledingzaak Michiels in de Hoogstraat te Brussel. In een groot rechthoekig witgeschilderd veld zien we het opschrift "VETEMENTS/ MICHIELS/ KLEDING/ RUE HAUTE/ HOOGSTRAAT/ BRUXELLES". Centraal het logo van de winkel: een gestileerde kleermaker in kleermakerszit, op een als de letter M uitgewerkte tafel.
- Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Beersel, afdeling I (Beersel), 1884/7, 1885/8, 1887/49 en 1905/30.