• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dorpswoning van vier traveeën en twee bouwlagen, afgedekt met een zadeldak (kunstleien), daterend uit einde 18de eeuw. Gecementeerde voorgevel met steekboogvensters, op de bovenste verdieping voorzien van stucomlijstingen. Steekboogdeur met diamantkopsleutel. Links, een bijkomende travee, één hoog, onder een pannen zadeldak met geprofileerde modillons; een steekboogvenster met sponning. Witgeschilderde bakstenen achtergevel voorzien van rechthoekige vensters in arduinen omlijstingen met riemprofiel. Zijgevels met aandak, vlechtingen, en arduinen schouderstukken.

Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne