erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID
38951
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38951
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Langgestrekte hoeve gelegen op de plaats waar de Kattebroekstraat een bocht van 90 graden maakt. De hoeve was al aanwezig op het primitief kadaster (1830) en heeft later toegevoegde bijgebouwen (deels geregistreerd op het kadaster in 1916). Ten oosten op de hoek van de straat ligt een boomgaard.

Witgekalkt en deels gecementeerd bakstenen woonstalhuis met gepikte plint van zeven traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak (nok evenwijdig met de straat). De straat of noordgevel is relatief gesloten met kleine rechthoekige muuropeningen en de erfgevel heeft grotere rechthoekige muuropeningen. De muuropeningen hebben hardstenen en houten lateien en hardstenen lekdrempels. Ten zuidoosten kleine bijgebouwtjes.

  • Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling I (Dilbeek), 1916/18.

Bron     : -
Auteurs :  Verwinnen, Katrien
Datum  : 2012


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Langgestrekte hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38951 (Geraadpleegd op 23-06-2021)